Рецепти
Риба со ароматични тревки Ана Ристеска

Здрав рецепт за вкусна морска риба за четворица

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морска риба(600 Грама)

Мајчина душичка(2 Супени лажици)

Мајоран(2 Супени лажици)

Масло(1 Супена лажица)

Свеж сок од лимон(1/2 лимон )

Чили пиперка(1 мала )

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Ароматичните тревки ставете ги врз рамна површина и исечкајте ги.
  2. Филетите извалкајте ги во тревките.
  3. Загрејте една тава со масло и во неа пржете ги филетите на 10ина минути. Посолете ги на крајот.
  4. Тргнете ги филетите од тавата и исечете ги на тенки парчиња. Лутото пиперче ситно исечкајте го, измешајте го маслото и сокот од лимон, па со него полијте ги филетите.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: