Рецепти
Рибја чорба од ослич Ана Ристеска

Вкусна чорба од ослич која е одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ослиќ(1 Килограм)

Кромид(исечкан 1 Главица)

Лук(3-4 Чешниња)

Морков(1 )

Компир(400 Грама)

Сува везена црвена пиперка(2 )

Црвен пипер(2 Кафени лажици)

Сол

Бибер

Ловоров лист

Рузмарин

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Рибата ја чистиме и ја миеме, потоа ја ставаме во сад со вода да се вари. Откако ќе се крене рибата ја тргаме од оган, ја вадиме од водата да се олади, ги вадиме коските, водата во која се вареше рибата ја процедуваме.
  2. Во тенџере на оган ги ставаме маслото, кромидот, лукот и сувите пиперки да заруменат, а потоа ги додаваме морковот и компирот да се запржат.
  3. Ги додаваме зачините, промешуваме, постепено со црпалката ја додаваме водата во која се вареше рибата и постојано мешаме. Сето ова го оставаме да се вари околу 30 минути.
  4. Од рибјата чорба ставаме во чинија и декорираме со ситно сечкан магднос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: