Рецепти

Рибја чорба од ослич
Вкусна чорба од ослич која е одлично предјадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Ослиќ(1 Килограм)
Кромид(исечкан 1 Главица)
Лук(3-4 Чешниња)
Морков(1 )
Компир(400 Грама)
Сува везена црвена пиперка(2 )
Црвен пипер(2 Кафени лажици)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- Рибата ја чистиме и ја миеме, потоа ја ставаме во сад со вода да се вари. Откако ќе се крене рибата ја тргаме од оган, ја вадиме од водата да се олади, ги вадиме коските, водата во која се вареше рибата ја процедуваме.
- Во тенџере на оган ги ставаме маслото, кромидот, лукот и сувите пиперки да заруменат, а потоа ги додаваме морковот и компирот да се запржат.
- Ги додаваме зачините, промешуваме, постепено со црпалката ја додаваме водата во која се вареше рибата и постојано мешаме. Сето ова го оставаме да се вари околу 30 минути.
- Од рибјата чорба ставаме во чинија и декорираме со ситно сечкан магднос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во