Рецепти
Рижото со куркума Ана Ѓорова

Мошне здрав оброк од свежа куркума која има благотворно дејство на вашиот организам, а во комбинација со ориз претставуваат одличен гарнир

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(300 Грама)

Куркума(свежа 120 Грама)

Кромид(1/2 Главица)

Бистра зеленчукова супа(1 Литар)

Бело вино(20 Милилитри)

Путер(40 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Куркумата излупете ја и исчистете ја, па исечете ја на мали парчиња.
  2. Путерот растопете го во тава на оган и пропржете го кромидот, па додајте ја куркумата откако ќе омекне кромидот.
  3. Додајте малку од зеленчуковата супа и оставете да се динста 10-тина минути.
  4. Потоа додајте го оризот и пржете неколку минути. Мешајте.
  5.  Додајте го виното и продолжете да готвите, додавајќи по малку од зеленчуковата супа. Мешајте.
  6. Кога оризот ќе биде готов, додајте сол и бибер по вкус и тргнете го од оган.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: