Рецепти
Рижото со црвени пиперки Ана Ѓорова

Вкусно јадење што може да биде предјадење или гарнир со главното јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Главица)

Морков(1 поголем )

Црвена пиперка(4 )

Ориз(100 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Црвените пиперки се печат на жар или во рерна, па се лупат и се сечкаат по должина на тенки лентички.
  2. Кромидот и лукот ситно се сечкаат и се динстаат во тава со малку масло додека омекнат.
  3. Потоа се додаваат ренданиот морков и оризот и се продолжува со динстање уште 10 минути со постојано мешање.
  4. Се додаваат црвените пиперки, се налева малку вода и уште малку се династа.
  5. Се намалува температурата, се долева вода колку да го покрие зеленчукот и се остава да се вари на умерен оган околу 20 минути.
  6. На самиот крај по желба, рижотото се прелива со павлака за готвење, се поклопува и се остава малку да отстои пред сервирање. Наместо павлака, може само да го декорирате со печени црвени пиперки.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: