Рецепти
Рижото со црвени пиперки Ана Ѓорова

Вкусно јадење што може да биде предјадење или гарнир со главното јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Главица)

Морков(1 поголем )

Црвена пиперка(4 )

Ориз(100 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Црвените пиперки се печат на жар или во рерна, па се лупат и се сечкаат по должина на тенки лентички.
  2. Кромидот и лукот ситно се сечкаат и се динстаат во тава со малку масло додека омекнат.
  3. Потоа се додаваат ренданиот морков и оризот и се продолжува со динстање уште 10 минути со постојано мешање.
  4. Се додаваат црвените пиперки, се налева малку вода и уште малку се династа.
  5. Се намалува температурата, се долева вода колку да го покрие зеленчукот и се остава да се вари на умерен оган околу 20 минути.
  6. На самиот крај по желба, рижотото се прелива со павлака за готвење, се поклопува и се остава малку да отстои пред сервирање. Наместо павлака, може само да го декорирате со печени црвени пиперки.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: