Рецепти
Сармички од лозов лист Ана Ѓорова

Вкуснен рецепт за лозови сармички со печурки и мешано мелено месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Исчистете ги печурките, одвојте ги капите од дршките и исечкајте ги само дршките.
  2. Лозовите листови варете ги во зовриена и посолена вода половина минута, па извадете ги и ставете ги врз крпа да се исушат.
  3. Лукот излупете го ситно исечкајте го и пропржете го на 2 лажици загреано масло. Додајте ги дршките од печурките и малку сол, па пржете ги поклопени, 10 минути.
  4. Во еден сад измешајте го меленото месо со малку сол, мајоран, исечкан магдонос, оладените дршки од печурки, јајцето, трошките (омекнати во млекото и исцедени) и кашкавалот.
  5. Ставете ги лозовите листови во тава прекриена со масна хартија. Наполнете ги капите од печурките со подготвената смеса, ставете ги врз листовите и дополнете ги со смесата.
  6. Затворете ги листовиѕе, посипете ги со презлата, полијте ги со масло и печете ги на 200 степени 20 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: