Рецепти
Сармички од лозов лист Ана Ѓорова

Вкуснен рецепт за лозови сармички со печурки и мешано мелено месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Исчистете ги печурките, одвојте ги капите од дршките и исечкајте ги само дршките.
  2. Лозовите листови варете ги во зовриена и посолена вода половина минута, па извадете ги и ставете ги врз крпа да се исушат.
  3. Лукот излупете го ситно исечкајте го и пропржете го на 2 лажици загреано масло. Додајте ги дршките од печурките и малку сол, па пржете ги поклопени, 10 минути.
  4. Во еден сад измешајте го меленото месо со малку сол, мајоран, исечкан магдонос, оладените дршки од печурки, јајцето, трошките (омекнати во млекото и исцедени) и кашкавалот.
  5. Ставете ги лозовите листови во тава прекриена со масна хартија. Наполнете ги капите од печурките со подготвената смеса, ставете ги врз листовите и дополнете ги со смесата.
  6. Затворете ги листовиѕе, посипете ги со презлата, полијте ги со масло и печете ги на 200 степени 20 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: