Рецепти
Солен куглов со шунка
Едноставен рецепт за вкусно предјадење со кој нема како да погрешите
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(3 )
Кисело млеко(50 Милилитри)
Сирење(50 Грама)
Шунка(50 Грама)
Магдонос(малку )
Брашно(10 Супени лажици)
Масло(30 Милилитри)
Прашок за печиво(1 )
Сол(малку )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути
- Сирењето и шунката исечкајте ги на мали коцки. Магдоносто ситно исечкајте го.
- Јајцата изматете ги во подлабок сад, па додајте ги киселото млеко, сирењето, шунката, магдоносот, маслото, брашното измешано со прашокот за печиво и малку сол.
- Смесата убаво измешајте ја со дрвена лажица додека стане хомогена.
- Калапот за куглов премачкајте го со масло, а потоа ставете и малку брашно за да не се залепи смесата. Истурете ја смесата во калапот.
- Рерната се загрева на 200 степени и се става кугловот да се пече околу 30 минути или додека добие убава, румена боја.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во