Рецепти
Солени крофни Ана Ѓорова

Солени крофни со шунка, кашкавал и кисели краставички што ќе ги обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Сол(1 Кафена лажица)

Гриз(8 Супени лажици)

Брашно(8 Супени лажици)

Јогурт(1 Чаша)

Прашок за печиво(1 )

Масло(1/2 Чаша)

Шунка(50 Грама)

Кисели краставички(1 )

Рендан кашкавал(50 грама + за одозгора )

Сусам

Ленено семе

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Изматете ги јајцата, па додајте го јогуртот, маслото, гризот и брашното измешано со печивото, па замесете тесто.
  2. Саламата и киселите краставички ситно исчкајте ги и додајте ги со другите состојки, па посолете по вкус.
  3. Со лажичка сипувајте од смесата во апарат за крофни, па посипете со сусам и со ленено семе. Печете околу 7 минути.
  4. Готовите топли крофни посипете ги со павлака и рендан кашкавал.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: