Рецепти
Солени крофни Ана Ѓорова

Солени крофни со шунка, кашкавал и кисели краставички што ќе ги обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Сол(1 Кафена лажица)

Гриз(8 Супени лажици)

Брашно(8 Супени лажици)

Јогурт(1 Чаша)

Прашок за печиво(1 )

Масло(1/2 Чаша)

Шунка(50 Грама)

Кисели краставички(1 )

Рендан кашкавал(50 грама + за одозгора )

Сусам

Ленено семе

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Изматете ги јајцата, па додајте го јогуртот, маслото, гризот и брашното измешано со печивото, па замесете тесто.
  2. Саламата и киселите краставички ситно исчкајте ги и додајте ги со другите состојки, па посолете по вкус.
  3. Со лажичка сипувајте од смесата во апарат за крофни, па посипете со сусам и со ленено семе. Печете околу 7 минути.
  4. Готовите топли крофни посипете ги со павлака и рендан кашкавал.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: