Рецепти
Солени крофни
Солени крофни со шунка, кашкавал и кисели краставички што ќе ги обожавате
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(2 )
Сол(1 Кафена лажица)
Гриз(8 Супени лажици)
Брашно(8 Супени лажици)
Јогурт(1 Чаша)
Прашок за печиво(1 )
Масло(1/2 Чаша)
Шунка(50 Грама)
Рендан кашкавал(50 грама + за одозгора )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Изматете ги јајцата, па додајте го јогуртот, маслото, гризот и брашното измешано со печивото, па замесете тесто.
- Саламата и киселите краставички ситно исчкајте ги и додајте ги со другите состојки, па посолете по вкус.
- Со лажичка сипувајте од смесата во апарат за крофни, па посипете со сусам и со ленено семе. Печете околу 7 минути.
- Готовите топли крофни посипете ги со павлака и рендан кашкавал.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во