Рецепти
Солени обланди (посно)
Зошто обландите да бидат само десерт, испробајте ги во оваа варијанта со туна, кисели краставички и зачини за вкусно и брзо предјадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути
- Обландата завиткајте ја во влажна крпа и оставете ја да омекне за полесно да се витка.
- Сусамот кратко пропржете го на тефлонска тава.
- Туната исцедете ја од маслото, а краставичките ситно исечкајте ги.
- Маргаринот со миксер пенасто изматете го, па додајте ја туната, краставичките, сусамот и зачините по вкус.
- Омекнатиот лист обланда премачкајте го со приготвениот фил, свиткајте го во ролат и ставете го во фрижидер да се стегне.
- Кога ролатот ќе се стегне, исечете го на парчиња со дебелина од 1,5 см.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во