Рецепти
Солени обланди (посно) Ана Ѓорова

Зошто обландите да бидат само десерт, испробајте ги во оваа варијанта со туна, кисели краставички и зачини за вкусно и брзо предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Обландата завиткајте ја во влажна крпа и оставете ја да омекне за полесно да се витка.
  2. Сусамот кратко пропржете го на тефлонска тава.
  3. Туната исцедете ја од маслото, а краставичките ситно исечкајте ги.
  4. Маргаринот со миксер пенасто изматете го, па додајте ја туната, краставичките, сусамот и зачините по вкус.
  5. Омекнатиот лист обланда премачкајте го со приготвениот фил, свиткајте го во ролат и ставете го во фрижидер да се стегне.
  6. Кога ролатот ќе се стегне, исечете го на парчиња со дебелина од 1,5 см.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: