Рецепти
Солени обланди (посно) Ана Ѓорова

Зошто обландите да бидат само десерт, испробајте ги во оваа варијанта со туна, кисели краставички и зачини за вкусно и брзо предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Обландата завиткајте ја во влажна крпа и оставете ја да омекне за полесно да се витка.
  2. Сусамот кратко пропржете го на тефлонска тава.
  3. Туната исцедете ја од маслото, а краставичките ситно исечкајте ги.
  4. Маргаринот со миксер пенасто изматете го, па додајте ја туната, краставичките, сусамот и зачините по вкус.
  5. Омекнатиот лист обланда премачкајте го со приготвениот фил, свиткајте го во ролат и ставете го во фрижидер да се стегне.
  6. Кога ролатот ќе се стегне, исечете го на парчиња со дебелина од 1,5 см.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: