Рецепти
Супа од карфиол Ана Ристеска

Вкусна и освежителна супа од карфиол

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(800 Грама)

Путер(50 Грама)

Млеко(150 Грама)

Брашно(20 Грама)

Лимон(40 Грама)

Магдонос

Бибер

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку 40 минути

  1. Карфиолот убаво се мие.
  2. Се дели на цветчињата и се вари во 3 чаши солена вода.
  3. Кога ќе омекне, се додава запршка од путерот и брашното разредено во водата во која е варен карфиолот.
  4. Се додава млекото и се остава да врие неколку минути.
  5. На крајот се посипува по желба со рендан кашкавал, пипер и лимонов сок.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: