Рецепти
Супа од карфиол
Вкусна и освежителна супа од карфиол
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку 40 минути
- Карфиолот убаво се мие.
- Се дели на цветчињата и се вари во 3 чаши солена вода.
- Кога ќе омекне, се додава запршка од путерот и брашното разредено во водата во која е варен карфиолот.
- Се додава млекото и се остава да врие неколку минути.
- На крајот се посипува по желба со рендан кашкавал, пипер и лимонов сок.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во