Рецепти
Супа од карфиол Ана Ристеска

Вкусна и освежителна супа од карфиол

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(800 Грама)

Путер(50 Грама)

Млеко(150 Грама)

Брашно(20 Грама)

Лимон(40 Грама)

Магдонос

Бибер

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку 40 минути

  1. Карфиолот убаво се мие.
  2. Се дели на цветчињата и се вари во 3 чаши солена вода.
  3. Кога ќе омекне, се додава запршка од путерот и брашното разредено во водата во која е варен карфиолот.
  4. Се додава млекото и се остава да врие неколку минути.
  5. На крајот се посипува по желба со рендан кашкавал, пипер и лимонов сок.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: