Рецепти
Супа од млад кромид Ана Ѓорова

Вкусна супа од млад кромид и компири за лесно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млад кромид(5 големи )

Путер(2 Супени лажици)

Маслиново масло(1 Супена лажица)

Компир(1-2 поголеми )

Бистра зеленчукова супа(6 Чаши)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во тенџере растопете го путерот, додајте го маслиновото масло и пропржете го исечканиот млад кромид. Пржете го 20 минути на тивок оган со мешање.
  2. Потоа додајте ги компирите, исечкани на тенки парчиња, пропржете неколку минути, па налијте ја супата.
  3. Зголемете ја температурата и гответе додека зеленчуците омекнат, 35-40 минути. Зачинете со сол и бибер.
  4. Оладете ја сварената супа, а потоа со рачен миксер изблендирајте ја во пире, или дел по дел ставете ја во блендер и враќајте ја во тенџерето.
  5. Сервирајте ја ладна, гарнирана со свеж млад кромид. Може да ја послужите и со кисела павлака.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: