Рецепти
Супа од целер Ана Ѓорова

Брзо и лесно предјадење за љубителите на целер

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Целер(1 Главица)

Кромид(1 Главица)

Брашно(1 Супена лажица)

Путер(80 Грама)

Млеко(150 Милилитри)

Коцка за супа од зеленчук(2 )

Вегета

Сол

Бибер

Целер(неколку листови )

Вода(1 Литар)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во еден подлабок сад се топи путерот и на него се пржи ситно сечканиот кромид. Целерот се сечка на ситни коцки или се ренда и се додава кај кромидот малку да се запржи.
  2. Потоа се додава брашното, па кога ќе се запржи, постепено се додава млеко, а потоа уште еден литар вода.
  3. Во супата се додаваат коцките за супа, па се зачинува со вегета, сол и бибер по вкус.
  4. Листовите од целер ситно се сечкаат и тие се ставаат во супата.
  5. Се вари околу 15-20 минути. По желба, супата може да се изблендира во блендер откако ќе се свари.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: