Рецепти
Супа од целер Ана Ѓорова

Брзо и лесно предјадење за љубителите на целер

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Целер(1 Главица)

Кромид(1 Главица)

Брашно(1 Супена лажица)

Путер(80 Грама)

Млеко(150 Милилитри)

Коцка за супа од зеленчук(2 )

Вегета

Сол

Бибер

Целер(неколку листови )

Вода(1 Литар)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во еден подлабок сад се топи путерот и на него се пржи ситно сечканиот кромид. Целерот се сечка на ситни коцки или се ренда и се додава кај кромидот малку да се запржи.
  2. Потоа се додава брашното, па кога ќе се запржи, постепено се додава млеко, а потоа уште еден литар вода.
  3. Во супата се додаваат коцките за супа, па се зачинува со вегета, сол и бибер по вкус.
  4. Листовите од целер ситно се сечкаат и тие се ставаат во супата.
  5. Се вари околу 15-20 минути. По желба, супата може да се изблендира во блендер откако ќе се свари.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: