Рецепти
Суши бургер
Најновиот хит во Америка сега достапен и во вашиот дом
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Азиска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
1 лицеВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Ориз за суши(1 Чаша)
Оцет од ориз(1/4 Чаша)
Шеќер(1 Супена лажица)
Лук(1 Чешне)
Соја сос(1/3 Чаша)
Кафеав шеќер(1 Супена лажица)
Шитаке печурки(1 Чаша)
Авокадо(1/2 )
Васаби(1 Кафена лажица)
Мајонез(1 Кафена лажица)
Чили сос(1 Кафена лажица)
Кокосово масло(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Во сад измешајте ги сварениот ориз, оцет, сол, шеќер и ставете ги го фрижидер.
- Соединете го кокосовото масло, лукот, соја сосот и кафеавиот шеќер и ставете ги на тивок оган. Додајте ги шитаке печурките и гответе уште 5-10 минути.
- Испасирајте го авокадото, додајте васаби и промешајте.
- Намокрете ги рацете и еден длабод сад со вода и ставете половина од оризот. Натапкајте го убаво со прстите и потоа превртете го садот и внимателно извадете го оризот. Истото повторете го и со другата половина од оризот.
- „Лебовите“ од ориз премачкајте ги со авокадото, потоа ставете ги печурките, миксот од мајонез и чили сос и на крај со рендана црвена зелка. Ставете го другиот „леб“ најзгора, поросете со црн сусам и послужете.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во