Рецепти
Суши бургер Ана Ристеска

Најновиот хит во Америка сега достапен и во вашиот дом

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз за суши(1 Чаша)

Оцет од ориз(1/4 Чаша)

Шеќер(1 Супена лажица)

Лук(1 Чешне)

Соја сос(1/3 Чаша)

Кафеав шеќер(1 Супена лажица)

Шитаке печурки(1 Чаша)

Авокадо(1/2 )

Васаби(1 Кафена лажица)

Мајонез(1 Кафена лажица)

Чили сос(1 Кафена лажица)

Кокосово масло(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Во сад измешајте ги сварениот ориз, оцет, сол, шеќер и ставете ги го фрижидер.
  2. Соединете го кокосовото масло, лукот, соја сосот и кафеавиот шеќер и ставете ги на тивок оган. Додајте ги шитаке печурките и гответе уште 5-10 минути.
  3. Испасирајте го авокадото, додајте васаби и промешајте.
  4. Намокрете ги рацете и еден длабод сад со вода и ставете половина од оризот. Натапкајте го убаво со прстите и потоа превртете го садот и внимателно извадете го оризот. Истото повторете го и со другата половина од оризот.
  5. „Лебовите“ од ориз премачкајте ги со авокадото, потоа ставете ги печурките, миксот од мајонез и чили сос и на крај со рендана црвена зелка. Ставете го другиот „леб“ најзгора, поросете со црн сусам и послужете.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: