Рецепти
Свинско печено со млади компири Ана Ѓорова

Вкусно печено свинско месо со гарнир од млади компири на едноставен начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(од бут, 1 Килограм)

Бело вино(1 Чаша)

Вегета(1 Супена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

Вода(2 Чаши)

Млад компир(1,5 Килограм)

Сечкан магдонос

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Месото исечете го на кременадли, посолете го и наредете го врз тепсија за печење.
  2. Одозгора кременадлите зачинете ги со бибер и вегета, прелијте ги со виното и со водата и тепсијата убаво завиткајте ја во алуминиумска фолија.
  3. Печете го месото 2 часа во рерна, потоа откријте ја фолијата и печете го месото додека зарумени.
  4. Извадете ги испечените кременадли во друг сад, а во истата тепсија ставете ги исчистените и преполовени млади компири. Тепсијата повторно покријте ја со фолијата и ставете ги компирите да се печат.
  5. По 20-тина минути отстранете ја фолијата, измешајте ги компирите и продолжете со печењето.
  6. Десетина минути пред да бидат готови компирите, вратете ги парчињата месо во тепсијата, одозгора компирите наросете ги со многу ситно сечкан магдонос и допечете ги заедно.
  7. Сервирајте ги компирите и месото додека се топли.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: