Рецепти
Телешка чорба
Топла чорба со потпечено лепче е секогаш одлична опција за во постудените денови
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Компир(2 средни )
Кромид(1 Главица)
Грашок(1 Чаша)
Домат(2 свежи или од жива туршија )
Морков(1 )
Телешко месо(150 Грама)
Сол(малку )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Зеленчукот добро измијте го и исечкајте го, па варете го со месото во тенџере со зовриена вода на оган околу 20 минути.
- Потоа сварениот зеленчук и месото извадете ги од тенџерето и изблендирајте ги со малку вода.
- Блендираната каша вратете ја во тенџерето со водата и варете ја чорбата уште 5 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во