Рецепти
Триаголници со кашкавал и со путер Ана Ѓорова

Едноставен рецепт за домашно печиво што може да го комбинирате со салати и намази по желба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(600 Грама)

Кашкавал(200 Грама)

Путер(200 Грама)

Млеко(200 Грама)

Јајце(3 )

Прашок за печиво(1 Пакување)

Сол(1 Кафена лажица)

Сусам(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Во длабок сад изматете го путерот со 2 јајца.
  2. Потоа додајте го млекото, ренданиот кашкавал, брашното, печивото и солта.
  3. Замесете убаво, мазно тесто на набрашнета работна површина и потоа се расукува кора со дебелина од 1 см.
  4. Кората премачкајте ја со изматено јајце и наросете ја со сусам.
  5. Потоа од кората сечете триаголници или други форми по желба и наредете ги во неподмачкан плех.
  6. Печете ги во претходно загреана рерна на 200 степени додека заруменат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: