Рецепти
Триаголници со кашкавал и со путер
Едноставен рецепт за домашно печиво што може да го комбинирате со салати и намази по желба
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(600 Грама)
Кашкавал(200 Грама)
Путер(200 Грама)
Млеко(200 Грама)
Јајце(3 )
Прашок за печиво(1 Пакување)
Сол(1 Кафена лажица)
Сусам(50 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути
- Во длабок сад изматете го путерот со 2 јајца.
- Потоа додајте го млекото, ренданиот кашкавал, брашното, печивото и солта.
- Замесете убаво, мазно тесто на набрашнета работна површина и потоа се расукува кора со дебелина од 1 см.
- Кората премачкајте ја со изматено јајце и наросете ја со сусам.
- Потоа од кората сечете триаголници или други форми по желба и наредете ги во неподмачкан плех.
- Печете ги во претходно загреана рерна на 200 степени додека заруменат.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во