Рецепти
Триаголници со кашкавал и со путер Ана Ѓорова

Едноставен рецепт за домашно печиво што може да го комбинирате со салати и намази по желба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(600 Грама)

Кашкавал(200 Грама)

Путер(200 Грама)

Млеко(200 Грама)

Јајце(3 )

Прашок за печиво(1 Пакување)

Сол(1 Кафена лажица)

Сусам(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Во длабок сад изматете го путерот со 2 јајца.
  2. Потоа додајте го млекото, ренданиот кашкавал, брашното, печивото и солта.
  3. Замесете убаво, мазно тесто на набрашнета работна површина и потоа се расукува кора со дебелина од 1 см.
  4. Кората премачкајте ја со изматено јајце и наросете ја со сусам.
  5. Потоа од кората сечете триаголници или други форми по желба и наредете ги во неподмачкан плех.
  6. Печете ги во претходно загреана рерна на 200 степени додека заруменат.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: