Рецепти
Цидер од јаболко и брусници Ана Ристеска

Одличен празничен пијалак

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сок од јаболко(1 Литар)

Сок од портокал(2 Чаши)

Сок од брусница(1 Литар)

Мед(1/2 Чаша)

Стапче цимет(3 )

Каранфилче(1/8 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 4 часа.

  1. Ставете ги сите состојки во Крчко (тенџере за споро готвење) на тивко и гответе околу 3-4 часа без да мешате.
  2. Се чува во фрижидер, а пред употреба се загрева и се служи.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: