Рецепти
Цидер од јаболко и брусници Ана Ристеска

Одличен празничен пијалак

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сок од јаболко(1 Литар)

Сок од портокал(2 Чаши)

Сок од брусница(1 Литар)

Мед(1/2 Чаша)

Стапче цимет(3 )

Каранфилче(1/8 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 4 часа.

  1. Ставете ги сите состојки во Крчко (тенџере за споро готвење) на тивко и гответе околу 3-4 часа без да мешате.
  2. Се чува во фрижидер, а пред употреба се загрева и се служи.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: