Рецепти
Црвена гаспачо супа Ана Ѓорова

Гаспачо е позната супа со потекло од Шпанија, која се прави главно од домати. Обично се служи во жешките летни денови бидејќи е ладен и освежувачки оброк.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвен вински оцет(0.5 Чаша)

Маслиново масло(2-3 Супени лажици)

Доматен сос(1-2 Чаши)

Сечкан магдонос(0.5 Чаша)

Свеж босилек(5-8 Листови)

Домат(5 )

Црвена пиперка(5 )

Краставица(2 )

Црн лук(1 Главица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Сите состојки исечете ги и иситнете ги, но не ги блендирајте бидејќи не треба да се претворат во каша.
  2. Зачинете ги и оставете ги да отстојат во фрижидер најмалку 4 часа пред послужување.
  3. Послужете со маринирани печурки или парчиња пропржен леб.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: