Рецепти
Црвена гаспачо супа
Гаспачо е позната супа со потекло од Шпанија, која се прави главно од домати. Обично се служи во жешките летни денови бидејќи е ладен и освежувачки оброк.
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Црвен вински оцет(0.5 Чаша)
Маслиново масло(2-3 Супени лажици)
Доматен сос(1-2 Чаши)
Сечкан магдонос(0.5 Чаша)
Свеж босилек(5-8 Листови)
Домат(5 )
Црвена пиперка(5 )
Краставица(2 )
Црн лук(1 Главица)
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути
- Сите состојки исечете ги и иситнете ги, но не ги блендирајте бидејќи не треба да се претворат во каша.
- Зачинете ги и оставете ги да отстојат во фрижидер најмалку 4 часа пред послужување.
- Послужете со маринирани печурки или парчиња пропржен леб.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во