Рецепти
Црвена гаспачо супа Ана Ѓорова

Гаспачо е позната супа со потекло од Шпанија, која се прави главно од домати. Обично се служи во жешките летни денови бидејќи е ладен и освежувачки оброк.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвен вински оцет(0.5 Чаша)

Маслиново масло(2-3 Супени лажици)

Доматен сос(1-2 Чаши)

Сечкан магдонос(0.5 Чаша)

Свеж босилек(5-8 Листови)

Домат(5 )

Црвена пиперка(5 )

Краставица(2 )

Црн лук(1 Главица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Сите состојки исечете ги и иситнете ги, но не ги блендирајте бидејќи не треба да се претворат во каша.
  2. Зачинете ги и оставете ги да отстојат во фрижидер најмалку 4 часа пред послужување.
  3. Послужете со маринирани печурки или парчиња пропржен леб.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: