Рецепти
Унгарско лечо Ана Ѓорова

Типично унгарско лесно јадење од домати, пиперки и кромид. Оди со ориз, јајца, тестенини, колбаси или сланина.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвена пиперка(1 Килограм)

Домат(500 Грама)

Кромид(1 Главица)

Масло(4 Супени лажици)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Пиперките се чистат од дршките и семките и се сечкаат на ленти по ширина еден прст или на тркалца. Доматите се гмечат или се сечкаат на мали парчиња.
  2. Кромидот се пржи на врело масло со постојано мешање додека не стане стаклест.
  3. Се трга од оган и се зачинува со црвен пипер.
  4. Во тавата се додаваат пиперките и солта, се покрива со капак и се остава на тивок оган околу 10 минути, потоа се додаваат доматите и се пржи додека убаво не омекнат.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: