Рецепти
Унгарско лечо Ана Ѓорова

Типично унгарско лесно јадење од домати, пиперки и кромид. Оди со ориз, јајца, тестенини, колбаси или сланина.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвена пиперка(1 Килограм)

Домат(500 Грама)

Кромид(1 Главица)

Масло(4 Супени лажици)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Пиперките се чистат од дршките и семките и се сечкаат на ленти по ширина еден прст или на тркалца. Доматите се гмечат или се сечкаат на мали парчиња.
  2. Кромидот се пржи на врело масло со постојано мешање додека не стане стаклест.
  3. Се трга од оган и се зачинува со црвен пипер.
  4. Во тавата се додаваат пиперките и солта, се покрива со капак и се остава на тивок оган околу 10 минути, потоа се додаваат доматите и се пржи додека убаво не омекнат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: