Рецепти
Виткани мини пици Ана Ѓорова

Одлични за мезе или за лесна вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Масло(200 Децилитри)

Вода(250 милилитри, млака )

Квасец(1 )

Прашок за печиво(1/2 )

Сол(1 Кафена лажица)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Кечап

Шунка

Кашкавал

Суво оригано

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Се замесува тестото од состојките (освен кечап, шунка, кашкавал и оригано) и се остава да отстои 20 минути.
  2. Потоа се развлекува во форма на круг или коцка и врз него се ставаат кечапот, ренданиот кашкавал и шунка и ориганото.
  3. Се замотува тестото како ролат и од него се сечат парчиња со дебелина од 1 см.
  4. Така исечените парчиња се ставаат во подмачкана тава и се печат на 180 степени во претходно загреана рерна.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: