Рецепти
Весела торта Sasha

Тортата е и вкусна и декоративна!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Жолчка од јајце(2 )

Шеќер(200 Грама)

Екстракт од ванила(4 Кафени лажици)

Вода(ладна 4 Супени лажици)

Брашно(300 Грама)

Путер(225 Грама)

Сол(малку )

Маскарпоне сирење(250 Грама)

Хопла(250 Грама)

ПОДГОТОВКА
  1. Жолчките, 150 грама шеќер, 2 лажички ванила, ладна вода, брашното, путерот и малку сол се мешаат и замесуваат. Се сука кора и сече форма по желба која се пече.
  2. Маскарпонето и хоплата се матат со 2 лажички ванила и 50 г шеќер.
  3. Се филуваат корите и се украсува по желба!
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: