Рецепти
Помфрит од сладок компир Ана Ѓорова

Овој рецепт е поздрав и со помалку калории од обичниот помфрит

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сладок компир(3 )

Брашно(1 Супена лажица)

Лук во прав(1 Кафена лажица)

Чили во прав(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Маслиново масло(4 Супени лажици)

Свежо оригано(1 Шака)

Рендан пармезан(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Уклучете ја рерната на 220°C.
  2. Измијте ги убаво компирите и исечете ги на парчиња со приближно иста дебелина и големина.
  3. Ставете ги сите парчиња во еден сад и наросете ги со брашно, чили во прав, лук во прав, маслиново масло и сол.
  4. Измешајте ги парчињата компир убаво за да бидат прекриени со состојките.
  5. Тавата прекријте ја со хартија за печење и наредете ги компирите одделно.
  6. Налејте им малку маслиново масло и ставете ги да се печат 15 минути, па превртете ги на другата страна и печете уште 15 минути.
  7. Кога ќе бидат заруменети од сите страни тогаш се готови.
  8. Додека се топли наросете им пармезан, свежо оригано и послужете ги со омилениот сос.

 

Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: