Рецепти
Ароматично свинско печено
Едноставен рецепт за превкусно ароматично месо. Почнете со подготовка ден порано бидејќи треба да отстои во маринада еден ден.
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
140 - 250 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свински бут(2 Килограми)
Путер(50 Грама)
Шеќер(1 Супена лажица)
Цимет(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 150 минути
- Засечете го свинскиот бут со повеќе засеци.
- Измешајте го путерот со шеќер, цимет, сол, бибер и мајоран, па со оваа смеса премачкајте ја површината од месото.
- Завиткајте го во алуминиумска фолија и оставете го во фрижидер 1 ден.
- Потоа отстранете ја фолијата, а месото печете го 2 часа на 180 степени. Потоа посипете го со цели и мелени каранфилчиња и печете го уште 15 минути на 200 степени.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во