Рецепти
Ароматично свинско печено Ана Ристеска

Едноставен рецепт за превкусно ароматично месо. Почнете со подготовка ден порано бидејќи треба да отстои во маринада еден ден.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински бут(2 Килограми)

Путер(50 Грама)

Шеќер(1 Супена лажица)

Цимет(1 Кафена лажица)

Сол

Бибер

Мајоран

Каранфилче

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 150 минути

  1. Засечете го свинскиот бут со повеќе засеци.
  2. Измешајте го путерот со шеќер, цимет, сол, бибер и мајоран, па со оваа смеса премачкајте ја површината од месото.
  3. Завиткајте го во алуминиумска фолија и оставете го во фрижидер 1 ден.
  4. Потоа отстранете ја фолијата, а месото печете го 2 часа на 180 степени. Потоа посипете го со цели и мелени каранфилчиња и печете го уште 15 минути на 200 степени.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: