Рецепти
Далматинска супа од риба Ана Ристеска

Посна супа од ослиќ како вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(лупен 1 )

Филети од ослиќ(800 Грама)

Целер(1 корен )

Целер(5-6 гранчиња )

Морков(2 )

Магдонос

Лимон

Лук(2 Чешниња)

Ориз(варен 200 Грама)

Маслиново масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Во тенџере со вода на оган ги вариме компирот, морковите и коренот од целер. Откако зеленчукот ќе биде полуварен посолуваме и ги додаваме филетите риба.
  2. Рачките од гранчињата целер и чешнињата лук ситно ги сечкаме, и ги додаваме во тенџерето.
  3. По 20 минути варење го тргаме тенџерето од оган. Сварените моркови, коренот од целер и рибата ги сечкаме на коцки, а компирот ситно го сечкаме. Ги враќаме во тенџерето на оган. Го додаваме варениот ориз.
  4. Листовите целер ситно си сечкаме и ги додаваме во тенџерето. Лимонот го цедиме во цедалка и го додаваме сокот во тенџерето.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: