Рецепти
Далматинска супа од риба Ана Ристеска

Посна супа од ослиќ како вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(лупен 1 )

Филети од ослиќ(800 Грама)

Целер(1 корен )

Целер(5-6 гранчиња )

Морков(2 )

Магдонос

Лимон

Лук(2 Чешниња)

Ориз(варен 200 Грама)

Маслиново масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Во тенџере со вода на оган ги вариме компирот, морковите и коренот од целер. Откако зеленчукот ќе биде полуварен посолуваме и ги додаваме филетите риба.
  2. Рачките од гранчињата целер и чешнињата лук ситно ги сечкаме, и ги додаваме во тенџерето.
  3. По 20 минути варење го тргаме тенџерето од оган. Сварените моркови, коренот од целер и рибата ги сечкаме на коцки, а компирот ситно го сечкаме. Ги враќаме во тенџерето на оган. Го додаваме варениот ориз.
  4. Листовите целер ситно си сечкаме и ги додаваме во тенџерето. Лимонот го цедиме во цедалка и го додаваме сокот во тенџерето.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: