Рецепти
Италијански стапчиња Ана Ѓорова

Домашни грицки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(700 Грама)

Квасец(1 Пакување)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Сол(2 Кафени лажици)

Маргарин(250 Грама)

Крем сирење(100 Грама)

Суво оригано(2 Кафени лажици)

Кечап(3 Кафени лажици)

Млеко(100 Милилитри)

Јајце(2 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Квасецот расворете го во топлото млеко со шеќерот, солта и една лажица брашно.
  2. Оставете го да отстои додека квасецот не почне да пени.
  3. Во сад почнете да го дробите путерот, додајте малку брашно и почнете да размесувате, па додајте го крем сирењето, јајцето и потоа и остатокот од брашното.
  4. Мешајте ја смесата и додајте го квасецот.
  5. Откако ќе добиете убаво тесто, почнете да го развлекувате со сукало на набрашнета површина и поделете го на два еднакви дела.
  6. Првата кора која ќе ја расукате, ќе ја намачкате со кечап и ќе ја наросите со оригано и рендан кашкавал, а со втората кора ќе ја покриете првата.
  7. Потоа ќе сечете еднакви ленти кои ќе ги вртите како спирали и ќе ги ставате во сад за печење.
  8. Готовите спирали со четкичка ги премачкувате со разматено јајце во загреана рерна на 200 степени околу 15 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: