Рецепти
Италијански стапчиња
Домашни грицки
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
Италијанска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ТешкоСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(700 Грама)
Квасец(1 Пакување)
Шеќер(1 Кафена лажица)
Сол(2 Кафени лажици)
Маргарин(250 Грама)
Крем сирење(100 Грама)
Суво оригано(2 Кафени лажици)
Кечап(3 Кафени лажици)
Млеко(100 Милилитри)
Јајце(2 )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути
- Квасецот расворете го во топлото млеко со шеќерот, солта и една лажица брашно.
- Оставете го да отстои додека квасецот не почне да пени.
- Во сад почнете да го дробите путерот, додајте малку брашно и почнете да размесувате, па додајте го крем сирењето, јајцето и потоа и остатокот од брашното.
- Мешајте ја смесата и додајте го квасецот.
- Откако ќе добиете убаво тесто, почнете да го развлекувате со сукало на набрашнета површина и поделете го на два еднакви дела.
- Првата кора која ќе ја расукате, ќе ја намачкате со кечап и ќе ја наросите со оригано и рендан кашкавал, а со втората кора ќе ја покриете првата.
- Потоа ќе сечете еднакви ленти кои ќе ги вртите како спирали и ќе ги ставате во сад за печење.
- Готовите спирали со четкичка ги премачкувате со разматено јајце во загреана рерна на 200 степени околу 15 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во