Рецепти
Италијански стапчиња Ана Ѓорова

Домашни грицки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(700 Грама)

Квасец(1 Пакување)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Сол(2 Кафени лажици)

Маргарин(250 Грама)

Крем сирење(100 Грама)

Суво оригано(2 Кафени лажици)

Кечап(3 Кафени лажици)

Млеко(100 Милилитри)

Јајце(2 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Квасецот расворете го во топлото млеко со шеќерот, солта и една лажица брашно.
  2. Оставете го да отстои додека квасецот не почне да пени.
  3. Во сад почнете да го дробите путерот, додајте малку брашно и почнете да размесувате, па додајте го крем сирењето, јајцето и потоа и остатокот од брашното.
  4. Мешајте ја смесата и додајте го квасецот.
  5. Откако ќе добиете убаво тесто, почнете да го развлекувате со сукало на набрашнета површина и поделете го на два еднакви дела.
  6. Првата кора која ќе ја расукате, ќе ја намачкате со кечап и ќе ја наросите со оригано и рендан кашкавал, а со втората кора ќе ја покриете првата.
  7. Потоа ќе сечете еднакви ленти кои ќе ги вртите како спирали и ќе ги ставате во сад за печење.
  8. Готовите спирали со четкичка ги премачкувате со разматено јајце во загреана рерна на 200 степени околу 15 минути.
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Торта фантазија
Чоколадни кроасани
Филе Велингтон
Највкусни крофни
Руски колач со афион
Печен ролат од свинско каре
Еврејски колач
Торта со слатко од зелени смокви
Чоколадна торта со суви сливи, урми и ореви
Мустаќи торта
Лиснати погачки
Флија
Француски крем кроасани
Крцкав стек со палента
Козињак со мармалад
Велигденска корпа
Пита со чаен колбас
Ролни со цимет
Тортелини со тиква
Визитарки (посно)
Спонзор торта
Какао торта со фил од чоколадо
Влашка пита
Мини пити со спанаќ и сирење
Свинска пача
Кростата од кајсии
Домашен леб
Полнет венец

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: