Рецепти
Кошна од тиквички
Печени тиквички со наут за одлично и декоративно предјадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Тиквичка(4 )
Наут(100 Грама)
Копар(малку )
Слатка павлака(малку )
Лук(2 Чешниња)
Црвен кромид(1/2 Главица)
Масло(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути
- Две тиквички исечете ги по должина на тенки парчиња и испечете ги на скара. Остатокот на тиквичките исечкајте ги на коцкички.
- Наутот варете го еден час во солена и зовиена вода додека омекне, а потоа процедете го.
- На загреано масло на оган пропржете ги исечканиот лук и кромид, па додајте ги тиквичките исечкани на коцки и пржете кратко додека се соединат состојките и омекнат.
- Потоа додајте ја слатката павлака и исечканиот копар.
- Печените тиквички наредете ги на чинија во вид на кошна и наполнете ги со наутот, измешан со зеленчукот и слатката павлака.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во