Рецепти
Кошна од тиквички Ана Ѓорова

Печени тиквички со наут за одлично и декоративно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(4 )

Наут(100 Грама)

Копар(малку )

Слатка павлака(малку )

Сол

Бибер

Лук(2 Чешниња)

Црвен кромид(1/2 Главица)

Масло(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Две тиквички исечете ги по должина на тенки парчиња и испечете ги на скара. Остатокот на тиквичките исечкајте ги на коцкички.
  2. Наутот варете го еден час во солена и зовиена вода додека омекне, а потоа процедете го.
  3. На загреано масло на оган пропржете ги исечканиот лук и кромид, па додајте ги тиквичките исечкани на коцки и пржете кратко додека се соединат состојките и омекнат.
  4. Потоа додајте ја слатката павлака и исечканиот копар.
  5. Печените тиквички наредете ги на чинија во вид на кошна и наполнете ги со наутот, измешан со зеленчукот и слатката павлака.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: