Рецепти
Кошна од тиквички Ана Ѓорова

Печени тиквички со наут за одлично и декоративно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(4 )

Наут(100 Грама)

Копар(малку )

Слатка павлака(малку )

Сол

Бибер

Лук(2 Чешниња)

Црвен кромид(1/2 Главица)

Масло(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Две тиквички исечете ги по должина на тенки парчиња и испечете ги на скара. Остатокот на тиквичките исечкајте ги на коцкички.
  2. Наутот варете го еден час во солена и зовиена вода додека омекне, а потоа процедете го.
  3. На загреано масло на оган пропржете ги исечканиот лук и кромид, па додајте ги тиквичките исечкани на коцки и пржете кратко додека се соединат состојките и омекнат.
  4. Потоа додајте ја слатката павлака и исечканиот копар.
  5. Печените тиквички наредете ги на чинија во вид на кошна и наполнете ги со наутот, измешан со зеленчукот и слатката павлака.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: