Рецепти
Коцки од компир Ана Ристеска

Одлично предјадење кое оди одлично во комбинација со павлака или кисело млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Јајце(5 )

Кашкавал(100 Грама)

Кравјо сирење(100 Грама)

Шунка(100 Грама)

Маргарин(50 Грама)

Морско оревче(рендано 1 Прстофат)

Лебни трошки

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 75 минути

  1. Три јајца тврдо се варат.
  2. Компирот се лупи, се сече и се вари додека омекне. Потоа се процедува и се пасира во пире.
  3. Кашкавалот крупно се ренда, па се додава во пирето. Се додаваат маргаринот, двете јајца и мускатното оревче. Се зачинува по вкус, па состојките добро се соединуваат.
  4. Саламата се сече на коцки, сирењето се дроби, а варените јајца се лупат и се сечат на кругови.
  5. Огноотпорен сад се подмачкува со масло и се посипува со лебни ронки.
  6. Половина од приготвената смеса рамномерно се распоредува во садот, па врз неа се ставаат саламата, сирењето и јајцата.
  7. Потоа се распоредува и втората половина, се прелива со малку масло и се посипува со лебни ронки.
  8. Се пече во загреана рерна на 190 степени, 25 минути.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: