Рецепти
Кремаста супа од компири Ана Ристеска

Вкусна и кремаста прекрасно зачинета супа со компири

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пржена сланина(6 Парчиња)

Пилешка супа(3 Чаши)

Компир(900 Грама)

Кромид(1 )

Путер(4 Супени лажици)

Брашно(1/3 Чаша)

Кондензирано млеко(340 Милилитри)

Чедар сирење(1 Чаша)

Кисела павлака(1/2 Чаша)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 4 часа и 20 минути

  1. Ставете ја испржената сланина, 3 чаши пилешка супа, компири и кромид во тенџере за долго готвење и промешајте. Гответе 3-4 часа на висока температура или додека компирите не омекнат.
  2. Кога супата ќе биде речиси готова, на тавче стопете го путерот, додајте го брашното, мешајте и гответе околу 1 минута. Постепено додавајте го млекото со постојано мешање додека не се добие мазна смеса и оставете да се готви додека не почне да врие и не се згусне.
  3. Веднаш додајте ја смесата со брашното во супата и промешајте. Додајте го и чедар сирењето и киселата павлака, сол и бибер. Доколку сакате супата да е погуста можете да ги згмечите компирите.
  4. Послужете ја топла.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: