Рецепти
Кремаста супа од компири Ана Ристеска

Вкусна и кремаста прекрасно зачинета супа со компири

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пржена сланина(6 Парчиња)

Пилешка супа(3 Чаши)

Компир(900 Грама)

Кромид(1 )

Путер(4 Супени лажици)

Брашно(1/3 Чаша)

Кондензирано млеко(340 Милилитри)

Чедар сирење(1 Чаша)

Кисела павлака(1/2 Чаша)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 4 часа и 20 минути

  1. Ставете ја испржената сланина, 3 чаши пилешка супа, компири и кромид во тенџере за долго готвење и промешајте. Гответе 3-4 часа на висока температура или додека компирите не омекнат.
  2. Кога супата ќе биде речиси готова, на тавче стопете го путерот, додајте го брашното, мешајте и гответе околу 1 минута. Постепено додавајте го млекото со постојано мешање додека не се добие мазна смеса и оставете да се готви додека не почне да врие и не се згусне.
  3. Веднаш додајте ја смесата со брашното во супата и промешајте. Додајте го и чедар сирењето и киселата павлака, сол и бибер. Доколку сакате супата да е погуста можете да ги згмечите компирите.
  4. Послужете ја топла.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: