Рецепти
Кремаста супа од печурки Ана Ѓорова

Здрав и вкусен веган рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(250 Грама)

Кромид(1 Главица)

Ловоров лист(1 Лист)

Мајчина душичка во прав(0.5 Кафена лажица)

Овесни снегулки(100 Грама)

Бибер(1 Прстофат)

Соја сос(2 Супени лажици)

Хималајска сол(1 Прстофат)

Сува везена црвена пиперка(2 Парчиња)

Вода(5 Чаши)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Во нелепливо тавче се пропржува кромидот без додавање на масло, додека малку не добие кафеава боја. Ако има потреба се додава малку вода.
  2. Во друг сад се ставаат ловоровиот лист, мајчината душица и овесните снегулки, и се комбинираат со пет чаши вода.
  3. Се додава и кромидот и сето тоа се загрева до вриење, а потоа се намалува температурата и се вари 10 минути, или додека овесот омекне.
  4. Во меѓувреме во посебно тенџере се пржат печурките со малку сол, без додавање на вода. Печурките ќе пуштат самите вода и така треба да се пржат додека таа вода не испари.
  5. Кога овесот ќе омекне, целата смеса во тенџерето се блендира со блендер и се враќа во тенџерето.
  6. Се додаваат печурките, соја сосот, сушените домати, малку морска сол, мелен црн пипер и уште малку се проврива.
  7. На крајот, се служи топло.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: