Рецепти
Крокети од блитва Ана Ѓорова

Пржени крокети од блитва и кашкавал што се одличен прилог или главно јадење со салати, намази и сосови по желба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Блитва(1 Килограм)

Јајце(3 )

Брашно(100 Грама)

Лебни трошки(100 Грама)

Лук(5 Чешниња)

Лебни трошки(3 Супени лажици)

Гауда кашкавал(150 Грама)

Вегета(1 Супена лажица)

Сол(по желба )

Бибер(по желба )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Блитвата се мие, се вари, се цеди и ситно се сечка.
  2. Се додаваат ситно сечкан лук, 1 јајце, рендан кашкавал, 3 лажици лебни трошки и вегета. Се посолува и се зачинува по желба, па се меша.
  3. Со мала лажица се обликуваат топчиња или друга форма по желба кои потоа се валкаат во брашно, па во јајца и на крај во лебни трошки.
  4. Се пржат во врело масло и се сервираат како самостојно јадење или како прилог.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: