Рецепти
Крокети од блитва Ана Ѓорова

Пржени крокети од блитва и кашкавал што се одличен прилог или главно јадење со салати, намази и сосови по желба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Блитва(1 Килограм)

Јајце(3 )

Брашно(100 Грама)

Лебни трошки(100 Грама)

Лук(5 Чешниња)

Лебни трошки(3 Супени лажици)

Гауда кашкавал(150 Грама)

Вегета(1 Супена лажица)

Сол(по желба )

Бибер(по желба )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Блитвата се мие, се вари, се цеди и ситно се сечка.
  2. Се додаваат ситно сечкан лук, 1 јајце, рендан кашкавал, 3 лажици лебни трошки и вегета. Се посолува и се зачинува по желба, па се меша.
  3. Со мала лажица се обликуваат топчиња или друга форма по желба кои потоа се валкаат во брашно, па во јајца и на крај во лебни трошки.
  4. Се пржат во врело масло и се сервираат како самостојно јадење или како прилог.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: