Рецепти
Највкусна супа од домат и босилек Ана Ристеска

Совршениот рецепт за супа за во лето. Нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(2 Супени лажици)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)

Морков(исечкан 2 )

Кромид(исечкан 1 )

Пилешка супа(4 Чаши)

Вода(1 Чаша)

Домат(исечкани 6 )

Свеж босилек(исечкан 1/4 Чаша)

Сечкан магдонос(1/2 Чаша)

Свеж сок од лимон(по желба )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготува за помалку од 40 минути

  1. Во големо тенџере стопете го путерот на средна температура и додајте ги лукот, морковите и кромидот.
  2. Гответе на средна температура додека кромидот не омекне.
  3. Додајте ја водата и пилешката коцка за супа, покријте го тенџерето и гответе 20 минути.
  4. Додајте ги доматите и гответе уште 10 минути.
  5. Тргнете го тенџерето од оган и со рачен блендер изблендирајте ги сите состојки во супата.
  6. Додајте ги босилекот и магдоносот. За поубав вкус можете да додадете и малку сок од лимон.
  7. Послужете ја топла со леб со лук.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: