Рецепти
Највкусна супа од домат и босилек Ана Ристеска

Совршениот рецепт за супа за во лето. Нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(2 Супени лажици)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)

Морков(исечкан 2 )

Кромид(исечкан 1 )

Пилешка супа(4 Чаши)

Вода(1 Чаша)

Домат(исечкани 6 )

Свеж босилек(исечкан 1/4 Чаша)

Сечкан магдонос(1/2 Чаша)

Свеж сок од лимон(по желба )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготува за помалку од 40 минути

  1. Во големо тенџере стопете го путерот на средна температура и додајте ги лукот, морковите и кромидот.
  2. Гответе на средна температура додека кромидот не омекне.
  3. Додајте ја водата и пилешката коцка за супа, покријте го тенџерето и гответе 20 минути.
  4. Додајте ги доматите и гответе уште 10 минути.
  5. Тргнете го тенџерето од оган и со рачен блендер изблендирајте ги сите состојки во супата.
  6. Додајте ги босилекот и магдоносот. За поубав вкус можете да додадете и малку сок од лимон.
  7. Послужете ја топла со леб со лук.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: