Рецепти
Највкусна супа од домат и босилек Ана Ристеска

Совршениот рецепт за супа за во лето. Нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(2 Супени лажици)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)

Морков(исечкан 2 )

Кромид(исечкан 1 )

Пилешка супа(4 Чаши)

Вода(1 Чаша)

Домат(исечкани 6 )

Свеж босилек(исечкан 1/4 Чаша)

Сечкан магдонос(1/2 Чаша)

Свеж сок од лимон(по желба )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготува за помалку од 40 минути

  1. Во големо тенџере стопете го путерот на средна температура и додајте ги лукот, морковите и кромидот.
  2. Гответе на средна температура додека кромидот не омекне.
  3. Додајте ја водата и пилешката коцка за супа, покријте го тенџерето и гответе 20 минути.
  4. Додајте ги доматите и гответе уште 10 минути.
  5. Тргнете го тенџерето од оган и со рачен блендер изблендирајте ги сите состојки во супата.
  6. Додајте ги босилекот и магдоносот. За поубав вкус можете да додадете и малку сок од лимон.
  7. Послужете ја топла со леб со лук.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: