Рецепти
Пикантен селски компир Ана Ристеска

Пикантни компири кои се служат со секакви видови месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецешт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Најпрво се мијат компирите и се варат со лушпата.
  2. Откако ќе бидат сварени, се лупат и се сечкаат на кругови со големина од 5-6мм.
  3. Во посебен сад се ставаат мешаниот зачин, лутиот црвен пипер, пченкарното брашно и солта, па заедно добро се меша.
  4. Исечканите кругови од компири се валкаат во оваа мешавина.
  5. Во тава за пржење се загрева маслото, и во него се пржаат круговите компири додека добијат златно-жолта коричка.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: