Рецепти
Пирошки од обланди Ана Ѓорова

Солено домашно предјадење од шунка, кашкавал и кисели краставички

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Обланди(1 Пакување)

Сирење(200 Грама)

Кашкавал(200 Грама)

Шунка(200 Грама)

Кисели краставички(6 )

Мајонез(150 Грама)

Павлака(200 Милилитри)

Јајце(3 )

Брашно

Презла

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Шунката, кашкавалот, сирењето и четири краставички ситно се сечкаат, па се додава мајонезот и се промешува.
  2. Обландата се сече на 6 еднакви дела, се филува со претходно подготвената смеса и се витка како ролат.
  3. Во мокра кујнска крпа се завиткуваат обландите за да омекнат.
  4. Јајцата се матат во еден сад, а во друг сад се става презла (може измешана со сусам).
  5. Секоја пирошка се валка прво во брашното, па во јајцата, па на крај во презлата.
  6. Пирошките се пржат во врело масло додека добијат румена боја.
  7. Другите краставички се сечкаат, им се додава мајонез помешан со павлака, се зачинува со сол и бибер, се додава исечкан копар и се меша.
  8. Пржените пирошки се служат со сосот.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: