Рецепти
Пирошки од обланди Ана Ѓорова

Солено домашно предјадење од шунка, кашкавал и кисели краставички

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Обланди(1 Пакување)

Сирење(200 Грама)

Кашкавал(200 Грама)

Шунка(200 Грама)

Кисели краставички(6 )

Мајонез(150 Грама)

Павлака(200 Милилитри)

Јајце(3 )

Брашно

Презла

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Шунката, кашкавалот, сирењето и четири краставички ситно се сечкаат, па се додава мајонезот и се промешува.
  2. Обландата се сече на 6 еднакви дела, се филува со претходно подготвената смеса и се витка како ролат.
  3. Во мокра кујнска крпа се завиткуваат обландите за да омекнат.
  4. Јајцата се матат во еден сад, а во друг сад се става презла (може измешана со сусам).
  5. Секоја пирошка се валка прво во брашното, па во јајцата, па на крај во презлата.
  6. Пирошките се пржат во врело масло додека добијат румена боја.
  7. Другите краставички се сечкаат, им се додава мајонез помешан со павлака, се зачинува со сол и бибер, се додава исечкан копар и се меша.
  8. Пржените пирошки се служат со сосот.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: