Рецепти
Пирошки од обланди Ана Ѓорова

Солено домашно предјадење од шунка, кашкавал и кисели краставички

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Обланди(1 Пакување)

Сирење(200 Грама)

Кашкавал(200 Грама)

Шунка(200 Грама)

Кисели краставички(6 )

Мајонез(150 Грама)

Павлака(200 Милилитри)

Јајце(3 )

Брашно

Презла

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Шунката, кашкавалот, сирењето и четири краставички ситно се сечкаат, па се додава мајонезот и се промешува.
  2. Обландата се сече на 6 еднакви дела, се филува со претходно подготвената смеса и се витка како ролат.
  3. Во мокра кујнска крпа се завиткуваат обландите за да омекнат.
  4. Јајцата се матат во еден сад, а во друг сад се става презла (може измешана со сусам).
  5. Секоја пирошка се валка прво во брашното, па во јајцата, па на крај во презлата.
  6. Пирошките се пржат во врело масло додека добијат румена боја.
  7. Другите краставички се сечкаат, им се додава мајонез помешан со павлака, се зачинува со сол и бибер, се додава исечкан копар и се меша.
  8. Пржените пирошки се служат со сосот.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: