Рецепти
Пица розички Ана Ѓорова

Интересно и декоративно предјадење што може да го подготвите за разни пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(1 )

Сол(1 Супена лажица)

Шеќер(1 Супена лажица)

Квасец(1 )

Масло(1 филџан )

Вода(400 Милилитри)

Брашно(700 Грама)

Кечап

Маргарин

Кашкавал

Шунка

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од минути

  1. Се меси тесто од 1 јајце, 1 лажица сол, шеќерот, квасецот, маслото, водата и брашното.
  2. Од тестото се прават 18 топчиња (може и повеќе, до 25 најмногу).
  3. Секое топче се расукува до големина на мала чинија, се засекува на 4 места. Тестото се мачка со топен маргарин, со кечап и се става фил во средината (наместо пица фил, може да ставите и фил од 500 г исечкан и обарен спанаќ, измешан со 1 јајце и 400 г  иситнето сирење).

01

4. Секоја четвртинка се превиткува околу филот. На последната краевите се подвиткуват под тестото.

5. Сите рози се редат во подмачкано тавче, се оставаат да стасаат и се печат во загреана рерна. Може да се премачкаат со стопен маргарин и жолчка.

Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: