Рецепти
Пржени ролати со риба Ана Ѓорова

Интересно предјадење од ослиќ и туна со ориз и соја

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Празот ситно се сечка и се динста во малку масло.
  2. Лушпите од соја се потопуваат во топла вода, па кога ќе набабрат, се процедуваат.
  3. Туната се процедува од маслото, а филетите ослиќ се обаруваат во вода, па се сечкаат.
  4. Во продинстаниот праз се додаваат процедените лушпи и уште малку се пржи на умерен оган.
  5. Се додаваат оризот, туната и ослиќот, па се меша со лажица. Се додаваат зачините по вкус.
  6. Листовите обланди се виткаат во влажни крпи и се оставаат да омекнат.
  7. По цела должина се премачкуваат со приготвениот фил, а потоа се виткаат во ролат.
  8. Ролатите се оставаат да отстојат преку ноќ во фрижидер.
  9. Утредента се сечат на кругови, па секој се потопува во изматено јајце, а потоа се валка во лебни ронки.
  10. Се пржат во добро загреано масло додека заруменат.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: