Рецепти
Пржени ролати со риба Ана Ѓорова

Интересно предјадење од ослиќ и туна со ориз и соја

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Празот ситно се сечка и се динста во малку масло.
  2. Лушпите од соја се потопуваат во топла вода, па кога ќе набабрат, се процедуваат.
  3. Туната се процедува од маслото, а филетите ослиќ се обаруваат во вода, па се сечкаат.
  4. Во продинстаниот праз се додаваат процедените лушпи и уште малку се пржи на умерен оган.
  5. Се додаваат оризот, туната и ослиќот, па се меша со лажица. Се додаваат зачините по вкус.
  6. Листовите обланди се виткаат во влажни крпи и се оставаат да омекнат.
  7. По цела должина се премачкуваат со приготвениот фил, а потоа се виткаат во ролат.
  8. Ролатите се оставаат да отстојат преку ноќ во фрижидер.
  9. Утредента се сечат на кругови, па секој се потопува во изматено јајце, а потоа се валка во лебни ронки.
  10. Се пржат во добро загреано масло додека заруменат.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: