Рецепти
Пржени ролати со риба Ана Ѓорова

Интересно предјадење од ослиќ и туна со ориз и соја

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Празот ситно се сечка и се динста во малку масло.
  2. Лушпите од соја се потопуваат во топла вода, па кога ќе набабрат, се процедуваат.
  3. Туната се процедува од маслото, а филетите ослиќ се обаруваат во вода, па се сечкаат.
  4. Во продинстаниот праз се додаваат процедените лушпи и уште малку се пржи на умерен оган.
  5. Се додаваат оризот, туната и ослиќот, па се меша со лажица. Се додаваат зачините по вкус.
  6. Листовите обланди се виткаат во влажни крпи и се оставаат да омекнат.
  7. По цела должина се премачкуваат со приготвениот фил, а потоа се виткаат во ролат.
  8. Ролатите се оставаат да отстојат преку ноќ во фрижидер.
  9. Утредента се сечат на кругови, па секој се потопува во изматено јајце, а потоа се валка во лебни ронки.
  10. Се пржат во добро загреано масло додека заруменат.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: