Рецепти
Пржени ролати со риба Ана Ѓорова

Интересно предјадење од ослиќ и туна со ориз и соја

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Празот ситно се сечка и се динста во малку масло.
  2. Лушпите од соја се потопуваат во топла вода, па кога ќе набабрат, се процедуваат.
  3. Туната се процедува од маслото, а филетите ослиќ се обаруваат во вода, па се сечкаат.
  4. Во продинстаниот праз се додаваат процедените лушпи и уште малку се пржи на умерен оган.
  5. Се додаваат оризот, туната и ослиќот, па се меша со лажица. Се додаваат зачините по вкус.
  6. Листовите обланди се виткаат во влажни крпи и се оставаат да омекнат.
  7. По цела должина се премачкуваат со приготвениот фил, а потоа се виткаат во ролат.
  8. Ролатите се оставаат да отстојат преку ноќ во фрижидер.
  9. Утредента се сечат на кругови, па секој се потопува во изматено јајце, а потоа се валка во лебни ронки.
  10. Се пржат во добро загреано масло додека заруменат.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: