Рецепти
Рибја чорба
Вкусна рибја чорба со зеленчук за лесно предјадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- Рибата се мие и се става во тенџере на оган да се вари на тивко.
- Во меѓувреме, морковот, тиквичката и компирот се рендаат, а брокулата се сечка многу ситно.
- Рибата се трга на страна, па зеленчукот се става да се вари.
- Рибата ја лупиме и се сечкаме на ситни парченца, па се додава во зеленчукот.
- Се вари додека омекне зеленчукот, се посолува по вкус и кога е готова, се трга на страна.
- Се додава киселата павлака и се меша да се растопи павлаката. По желба, на крајот се додава и сечкан магдонос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во