Рецепти
Рибја чорба Ана Ристеска

Вкусна рибја чорба со зеленчук за лесно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Рибата се мие и се става во тенџере на оган да се вари на тивко.
  2. Во меѓувреме, морковот, тиквичката и компирот се рендаат, а брокулата се сечка многу ситно.
  3. Рибата се трга на страна, па зеленчукот се става да се вари.
  4. Рибата ја лупиме и се сечкаме на ситни парченца, па се додава во зеленчукот.
  5. Се вари додека омекне зеленчукот, се посолува по вкус и кога е готова, се трга на страна.
  6. Се додава киселата павлака и се меша да се растопи павлаката. По желба, на крајот се додава и сечкан магдонос.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: