Рецепти
Ролат од похувани модри патлиџани Ана Ѓорова

Интересен и необичен рецепт за секаква пригода на трпезата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Модар патлиџан(2 )

Свежи шампињони(300 Грама)

Гауда кашкавал(100 г + 50 г ленти растителен кашкавал )

Вода(150 Милилитри)

Брашно(150 Грама)

Јајце(3 )

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Со жица изматете 1 јајце и малку сол.
  2. Додајте ги водата и брашното и мешајте со жицата да се соедини смесата.
  3. Модрите исечете ги на тенки ленти по должина, извалкајте ги во смесата и пржете ги на загреано масло на грил тава на оган. Вадете ги врз салфетка да се исцедат од маснотијата.
  4. Во друга тава пржете ги исечканите печурки со зачини по вкус, тргнете од оган кога ќе се испржат и во тавата со полуизладените печурки додајте ги преостанатите 2 јајца и мешајте.
  5. Модрите патлиџани скалесто наредете ги во тава обложена со хартија за печење. Врз нив нанесете го филот и печете 30 минути на 180 степени.
  6. Откако малку ќе се изладат состојките, во тавата наредете ги лентите кашкавал и изрендајте гауда кашкавал.
  7. Со помош на хартијата свиткајте ролат. Откако кашкавалите ќе се растопат, одвиткајте го и исечете го на парчиња, па послужете. Може наместо кашкавал, да ставите некое помеко сирење или моцарела.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: