Рецепти
Ролат од похувани модри патлиџани Ана Ѓорова

Интересен и необичен рецепт за секаква пригода на трпезата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Модар патлиџан(2 )

Свежи шампињони(300 Грама)

Гауда кашкавал(100 г + 50 г ленти растителен кашкавал )

Вода(150 Милилитри)

Брашно(150 Грама)

Јајце(3 )

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Со жица изматете 1 јајце и малку сол.
  2. Додајте ги водата и брашното и мешајте со жицата да се соедини смесата.
  3. Модрите исечете ги на тенки ленти по должина, извалкајте ги во смесата и пржете ги на загреано масло на грил тава на оган. Вадете ги врз салфетка да се исцедат од маснотијата.
  4. Во друга тава пржете ги исечканите печурки со зачини по вкус, тргнете од оган кога ќе се испржат и во тавата со полуизладените печурки додајте ги преостанатите 2 јајца и мешајте.
  5. Модрите патлиџани скалесто наредете ги во тава обложена со хартија за печење. Врз нив нанесете го филот и печете 30 минути на 180 степени.
  6. Откако малку ќе се изладат состојките, во тавата наредете ги лентите кашкавал и изрендајте гауда кашкавал.
  7. Со помош на хартијата свиткајте ролат. Откако кашкавалите ќе се растопат, одвиткајте го и исечете го на парчиња, па послужете. Може наместо кашкавал, да ставите некое помеко сирење или моцарела.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: