Рецепти
Шницли со печурки Ана Ристеска

Шницлите послужете ги со тартар сос и уживајте

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(400 Грама)

Јајце(4 )

Лебни трошки(200 Грама)

Леб(1 Кришка )

Путер(70 Грама)

Млеко(100 Грама)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Во длабок сад со жица матиме 3 јајца. Посолуваме, наросуваме мелен бибер и промешуваме.
  2. Во тава на оган ставаме масло и 35 г путер. На загреаната мрснотија ги пржиме изматените јајца. Ја вадиме кајганата од тава.
  3. Шампињоните ги сечкаме на листови и ги пржиме на преостанатата мрснотија во тавата. Посолуваме и промешуваме.
  4. И испржените шампињони ги вадиме од тавата. Кајганата и шампињоните ситно ги сечкаме, Ги ставаме во длабок сад.
  5. Кишката леб ја преливаме со млекото. Откако ќе омекне го цедиме лебот во цедалка. Исцедениот леб го додаваме во садот со печурките и кајганата. Додаваме 2 лажици лебни трошки и преостанатото јајце. Мешаме со лажица додека смесата не се соедини.
  6. Од смесата ги формираме шницлите и ги облепуваме со преостанатите лебни трошки.
  7. Во тава на оган ставаме масло и преостанатите 35 г путер. На загреаната мрснотија ги пржиме шницлите додека не поруменат од двете страни.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: