Рецепти
Шницли со печурки Ана Ристеска

Шницлите послужете ги со тартар сос и уживајте

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(400 Грама)

Јајце(4 )

Лебни трошки(200 Грама)

Леб(1 Кришка )

Путер(70 Грама)

Млеко(100 Грама)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Во длабок сад со жица матиме 3 јајца. Посолуваме, наросуваме мелен бибер и промешуваме.
  2. Во тава на оган ставаме масло и 35 г путер. На загреаната мрснотија ги пржиме изматените јајца. Ја вадиме кајганата од тава.
  3. Шампињоните ги сечкаме на листови и ги пржиме на преостанатата мрснотија во тавата. Посолуваме и промешуваме.
  4. И испржените шампињони ги вадиме од тавата. Кајганата и шампињоните ситно ги сечкаме, Ги ставаме во длабок сад.
  5. Кишката леб ја преливаме со млекото. Откако ќе омекне го цедиме лебот во цедалка. Исцедениот леб го додаваме во садот со печурките и кајганата. Додаваме 2 лажици лебни трошки и преостанатото јајце. Мешаме со лажица додека смесата не се соедини.
  6. Од смесата ги формираме шницлите и ги облепуваме со преостанатите лебни трошки.
  7. Во тава на оган ставаме масло и преостанатите 35 г путер. На загреаната мрснотија ги пржиме шницлите додека не поруменат од двете страни.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: