Рецепти
Солена бајадера со колбаси
Инересно предјадење кое одлично оди во комбинација со свежи салати
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Чаден колбас(200 Грама)
Тортиљи(3 )
Моцарела сирење(80 Грама)
Кравјо сирење(80 Грама)
Млеко(150 Милилитри)
Јајце(3 )
Домат(1 )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути
- Колбасот се сечка на коцки и се пржи во тефлон. Тортиљите се сечат на ленти.
- Во правоаголен сад обложен со хартија за печење се редат лентите тортиљи, половина од количеството испржен колбас, парчиња моцарела и рендан кашкавал. Постапката се повторува уште еднаш.
- Последниот слој тортиљи се прелева со смеса од јајца, млеко и зачини. Се наросува со црвен пипер во прав и по желба се редат кругови домати.
- Вака подготвената бајадера се остава најмалку 2 часа на ладно, па се пече 50 минути на 180 степени.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во