Рецепти
Солена торта Ана Ристеска

Креативна опција за монотон ден

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(150 Грама)

Жолчка од јајце(3 )

Јајце(1 )

Брашно(100 Грама)

Млеко(1 Чаша)

Кисела павлака(1/2 Чаша)

Шунка(100 Грама)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Се матат 100 грама путер, 3 жолчки и брашно. Се додава млеко и малку сол, се промешува и се сипува во подмачкан плех.
  2. Печена и оладена кората се сече на два дела.
  3. Шунката се меле, се меша со 50 грама путер, се додава павлака, малку сол и бибер. Сето убаво се меша и со овој прелив се премачкува едната кора.
  4. Втората кора се става одозгора, па целата торта се премачкува и од страните и по површината.
  5. Преостанатото јајце тврдо се вари, белката ситно се сечка и се попосипува брз тортата. Се сече како вистинска торта.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: