Рецепти
Солена торта Ана Ристеска

Креативна опција за монотон ден

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(150 Грама)

Жолчка од јајце(3 )

Јајце(1 )

Брашно(100 Грама)

Млеко(1 Чаша)

Кисела павлака(1/2 Чаша)

Шунка(100 Грама)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Се матат 100 грама путер, 3 жолчки и брашно. Се додава млеко и малку сол, се промешува и се сипува во подмачкан плех.
  2. Печена и оладена кората се сече на два дела.
  3. Шунката се меле, се меша со 50 грама путер, се додава павлака, малку сол и бибер. Сето убаво се меша и со овој прелив се премачкува едната кора.
  4. Втората кора се става одозгора, па целата торта се премачкува и од страните и по површината.
  5. Преостанатото јајце тврдо се вари, белката ситно се сечка и се попосипува брз тортата. Се сече како вистинска торта.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: