Рецепти
Солена торта Ана Ристеска

Креативна опција за монотон ден

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(150 Грама)

Жолчка од јајце(3 )

Јајце(1 )

Брашно(100 Грама)

Млеко(1 Чаша)

Кисела павлака(1/2 Чаша)

Шунка(100 Грама)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Се матат 100 грама путер, 3 жолчки и брашно. Се додава млеко и малку сол, се промешува и се сипува во подмачкан плех.
  2. Печена и оладена кората се сече на два дела.
  3. Шунката се меле, се меша со 50 грама путер, се додава павлака, малку сол и бибер. Сето убаво се меша и со овој прелив се премачкува едната кора.
  4. Втората кора се става одозгора, па целата торта се премачкува и од страните и по површината.
  5. Преостанатото јајце тврдо се вари, белката ситно се сечка и се попосипува брз тортата. Се сече како вистинска торта.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: