Рецепти
Солени бомбици Ана Ѓорова

Солени бомбици од сирење, компири и шунка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сирење(500 Грама)

Компир(2 поголеми )

Јајце(1 )

Урда(50 Грама)

Шунка(200 Грама)

Бибер

Суво оригано

Лебни трошки(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Сварете два поголеми компира, излупете ги и оставете ги да се оладат.
  2. Сварете и едно јајце, излупете го и оставете да се олади.
  3. Во меѓувреме изрендајте ги шунката и сирењето и ставете ги во подлабок сад.
  4. Изрендајте ги и изладените компири и јајцето и додајте ги во садот со шунката и сирењето.
  5. Додајте ја урдата и бибер и оригано по желба. Измешајте ги сите состојки додека се изедначи смесата.
  6. Формирајте бомбици со големина на орев, потоа валкајте ги во лебни трошки и ставете ги во фрижидер за да се стегнат, па послужете ги ладни со сос од домати по желба.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: