Рецепти

Супа од кромид
Супа од кромид со леб и рендан кашкавал. Одличен специјалитет, погоден за предјадење.
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Кромид(1.5 Килограм)
Бистра зеленчукова супа(1 Литар)
Рендан кашкавал(100 Грама)
Путер(2 Супени лажици)
Леб(4 Парчиња)
Соја сос(1 Супена лажица)
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Кромидот се сече на тенки тркалца, путерот се загрева во тава и се става кромидот да се пржи додека не омекне.
- Во тавата се прелива претходно сварената супа и смесата се вари 10 минути.
- Во загреана рерна се препечува лебот и дијагонално се преполовува.
- Во супата се додава сол, бибер и сос од соја. Се распоредува во четири огноотпорни садови и во секој сад со супата се ставаат по две половинки од печениот леб.
- Врз чиниите се распоредува рендан кашкавал и супата се става во рерна 10-тина минути до стопување на кашкавалот.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во